KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.17. 08:30 KN_2013

Angol: Miért is jó? Hogy is jó?

Címkék: nyelvtanulás angol háttér aiesec people team angoltábor peopleteam tornyossy szabolcs

Az angol nyelvet mindenki ismerheti, de elég kevesen beszélik csak profin. Ez furcsa lehet, ha belegondolunk, mennyien is tanuljuk. Ez két kérdést vet fel: hogy tudnánk rendesen megtanulni angolul és mire használhatnánk nyelvtudásunkat?

angoltabor.jpeg

Az angol nyelv minden bizonnyal a legismertebb nemzetközi nyelv, és már az egész Földön általános tantárgynak számít. Jó példa erre, hogy még onnan is jönnek angoltanárok a táborba, ahol egyáltalán nem ez a hivatalos nyelv. De hogy ez miért is ilyen fontos, sokan kérdik.

Manapság olyan sok a ki- és bevándorlás hazánkban, vagy épp máshol, hogy a nyelvtudás egy remek módja annak, hogy megértessük magunk másokkal. Ha csak a saját nyelvünkön beszélnénk, akkor nem igazán tudnánk Erdélynél messzebb menni. És figyelembe véve, hogy milyen helyzetben vagyunk most mi, magyarok, akkor eléggé kifizetődő egy másik nyelv, ha például külföldön éljük tovább az életünket. De itthon is rengeteg munka van, ahol hatalmas előnynek számít az, ha nem csak a saját nyelvén beszél az ember. Még egy McDonald'sban is szükséges lehet a nyelvtudás.

A másik probléma pedig az, hogy hogyan tudnánk megtanulni, hisz olyan nehéz (mondjuk: egy másik nyelv csak nem lehet gyerekjáték). Van, aki csak az angolórák segítségével elsajátítja. Jó neki. És mi? Nekem a személyes módszerem például az, hogy ha olyan számot hallgatok, amit nagyon szeretek, fogom a szövegét, lefordítom és így megjegyzem. Vagyis mindenkinek kellene egy téma, amit annyira szeret, hogy konkrétan „megragad” a fejében a szó és a jelentése, mint nekem a zenével.

Tehát: már van miért és hogyan tanulni az angolt. A többi már csak a ti dolgotok.

Tornyossy Szabolcs

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr1004660338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

euro_állás · http://www.euro-allas.hu/ 2012.07.24. 22:34:08

2 hónapja kezdtem angolul tanulni, de imádom! Annyira kikapcsol, hogy még munka után se megterhelő leülni mellé. :)
süti beállítások módosítása