KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.13. 11:38 KN_2013

Kiadtuk az első 16 oldalas magazint!

Címkék: rólunk nyomtató people team kecskenewsás

Amióta átálltunk a nagy alakú magazinra, először adtunk ki 16 oldalas lapot. Ez persze azt is jelenti, hogy a nyomtató minden eddiginél nagyobb kihívással nézett szembe, természetesen ez nem is tetszett neki. Azonnal felmondta a szolgálatot, dacosan ellenállt minden könyörgésnek, és akkor sem állt munkába, mikor a szép szó helyét kezdték átvenni az indulatok... Persze a csapat nem arról ismert, hogy ilyenkor magába roskadva nyugtázza: csúszik a lap kiadása. A hátoldalon július 12. szerepelt, ez pedig mindennél fontosabb: a magazint ki kell adni.

Hát kiadtuk.


A főszerkesztőt a kötelesség Budapestre szólította, de a néhány kilométeres távolság nem akadályozta meg abban a szerkesztőséget vezető tanárokat, hogy így is csapatban dolgozzanak együtt. Csak úgy repkedtek a megabájtok az interneten keresztül, itt egy borító, ott egy oldalsáv, mi lesz már azzal az indd fájllal? Közben stroboszkóp módjára villogtak a chatablakok, aztán a végső határidő előtt már a vonalak is égtek: mi lesz már, mi lesz már, nyomjátok? A szokottnál nagyobb feszültség érthető, 4 belívvel többet nyomtunk most a lapba, időnk azonban nem volt több. A nyomtatónak nőből van a lelke, valljuk immár 7 éve, mert persze, hogy ilyen kiélezett szituációkban el kezd a drága kényeskedni. Ilyet még nem is láttunk, egyszerűen kikapcsolt, kész, sztrájkba lépett, megijedt a 16 oldaltól, mint kezdő diákjaink a fehér lap látványától.

Szerencsére van még nyomtatónk, a B-terv azonnal életbe lépett, az idei első újságunk is így született meg, lent a számtechesek alagsorában, a trollkeltető félhomályában. Meg sem kellett volna lepődnünk rajta, úgy létszik az idei "első számok" nem szeretik a mi termünket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr514657593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása