KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.11. 12:04 KN_2013

Tanár úrnak jelentem…

Címkék: oktatás vélemény pro és kontra pálfi bianka

Cikksorozatunkban a poroszos oktatás mellett és ellen érveltek az újságíróink. Pálfi Bianka a szigor, fegyelem és a frontális oktatás mellett foglalt állást.

_MG_0227.JPG

Szigor nélkül nincsen fegyelem. Sokszor azt mondják a szülők, hogy „én a gyermekemet olyan helyre íratom be, ahol szigorú a tanítás, hiszen tanulni jár az iskolába.” Ha így nézzük a dolgokat, igazuk van…

Ha a szüleid kemények, és nem akarsz csalódást okozni nekik, akkor itt kell helytállnod. Az órák olyan módon zajlanak, hogy a tanár bejön, mindenki tisztelettudóan vigyázzba áll, köszönti, szépen visszaül a helyére, és az óra végéig csendben marad. A tanár elmondja az anyagot, te jegyzetelsz, a feladatok segítségével megérted, majd megtanulod.

Mivel nem lazsálsz, teljesen odateszed magad, nem vonja el semmi a figyelmed, nem leszel türelmetlen, modortalan. Hogyha lógsz a suliból, olyan büntetést kapsz érte, hogy meg sem fordul a fejedben, hogy még egyszer ilyet tegyél. „Meg van kötve a kezed” az ilyen oktatási rendszernél. Az ilyen intézmény már csak azért is jó, mert otthon a csemete nem lustálkodik, hanem együttműködik a szüleivel; kevesebb veszekedéssel, mint általában. Ez így helyes…

Sokszor azt mondják, nem jó ez így, mert elveszik tőlünk a gyerekkorunkat. Az ilyen helyeken dolgozat van dolgozat hátán, bármikor felelhetsz és kaphatsz rossz jegyet, ami vagy elveszi a kedved mindentől, vagy épp arra buzdít, hogy jobban törekedj a tanulásra.

Itt nem szórakozni kell, azt máshol is tudsz, itt a tanulás a lényeg! A jövődről van szó. Ha olyan munkát szeretnél végezni, amit a szíved akar, fel kell másznod a szamárlétra tetejére a tanulásban. Az olyan iskolákban, ahol nem ilyen bánásmód van, nem sokra mész, hiszen teljes mértékben ellazulsz, csak a haverkodás jár a fejedben, lopod a napot, lógatod a lábad. Ha el akarsz érni valamit az életben…Tegyél érte valamit!

Pálfi Bianka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr574644285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása