KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.11. 19:00 KN_2013

Foci vs. kézi – ellencikk

Címkék: vélemény játék sport foci kecskemét fiúk pro és kontra people team tábori élet peopleteam miholina márton

Itt az ideje, hogy a kézilabdás téma ellen induljak betűhadseregemmel.

szabi2.jpg

Kézilabda vs. futball. Két nagyon híres sportág. A kézilabdát kedves munkatársam már kielemezte, kimerítette a témát. Elfogultan közeledett a kézihez, lebecsülve a futball nemes történelmét, kiváló képviselőit. Nem igazán okos dolog felébreszteni az alvó oroszlánt!

A kézilabdával nincsen semmi bajom, van igazság a másik cikkben: kézilabdázni nem jönnek csak úgy össze az emberek. A foci kívülről úgy tűnhet, mintha pont az ellenkezője lenne, de nem minden arany, ami annak látszik. Sokan szeretik a focit, de nem azért játsszák, mert örömet okoz nekik.

Hírnévre, pénzre és jólétre vágynak. Mindent beleadnak, sok mindenről lemondanak, hogy elérjék, amire vágytak.
Van, aki a szíve mélyén a nap minden órájában focizna, mert van benne tehetség. Mert akar valakire hasonlítani, CR7-re, Messire, Balotellire és a többire. Feláldozza az életét, hogy a legjobbak között játszhasson, de az út odáig nem mindig a válogatott edzésén kezdődik.

A kissrác elmegy a pályára, és beáll a nagyok közé játszani. Kap egy hosszú passzt, de nem éri el –de ahelyett, hogy elröhögné magát, hogy mennyire szánalmas, hogy még erre sem képes, fejben már a következő napi futáson gondolkodik, hogy legközelebb már elérje. Ugyanez van egy mellé lőtt rúgásnál és passznál. Tíz évvel később egy szabadrúgásnál mereven nézi a labdát, a saját beállásával megnézi a kaput, hova kell lőni, milyen erővel és ívvel.

Ha betalál, egy nemzet dicséretét sikerül elnyernie, és ez nem egyszerű szórakozás a pályán, el kell jutni innentől odáig. Sokan úgy lépnek pályára egy baráti összejövetelen, hogy kidolgozzák a belüket, hogy a sprintsebességük megnövekedjen, hogy a lövőerejük hatékonyabb legyen, és hogy egyszer olyan szintre eljussanak, mint Cristiano Ronaldo, Lionel Messi vagy Neymar.

Nemcsak azért jutottak el idáig, mert szerettek focizni, hanem mert volt egy álmuk. Talán neked is lehet egy álmod. Lehet, hogy nem leszel sztár, de ha komolyan veszed, mint én, Maci, Döme és a többiek a táborban, hogy mindig jobb akarsz lenni, akkor van értelme megpróbálni. Ez a futball, ez a becsület.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr834645996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása