KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.06. 16:10 KN_2013

Büfé a köbön

Címkék: riport büfé háttér people team tábori élet peopleteam miholina márton

Éhes vagy? Ne falj fel bármit, ami az utadba kerül! Inkább menj a büfébe. Elragadó hölgyek, valamint csodás étel- és italkínálat vár rád a nap 15 órájában.

0706_büfé.jpg

Nyár van, a pihenés napjai. Nekünk tanulás- és munkamentes időszak. De másnak a nyári munka korán kezdődik: fél hatkor kelnek ifjú titánhölgyeink, de a komoly munka hétkor kezdődik, amikor az első „roham” beindul. A croissant és a narancsos Cappy szokott ilyenkor a legjobban fogyni, de a meleg sohasem fárad el. Akár a pokol tüze, éget, fűt és fullaszt. Nehéz lehet egész nap a napon lenni. A váltások igazságosan követik egymást, de nagyon megterhelőek.

A rohamok a büfések számára kivédhetetlenek. Minden szünet egy hosszú sor, egy fagyi, ital vagy melegszendvics a kézben. Az adminisztráció és a gépek sebessége nagyon megnehezíti ezt a feladatot. Igaz, sokan szeretik ezt a munkát. Nem azért, mert kaptak egy visszautasíthatatlan ajánlatot, hanem mert ők irányítanak. Mert a gyerekek, a mókusok és a tanárok szomjúsága és étvágya sokszor tőlük függ.

Két ember 15 órát dolgozik folyamatosan, ketten pedig délutántól estig vannak, majd következő nap fordítva. Mit isztok, skacok? Tonikot, Sprite-ot, Fantát, Colát, Cappyt vagy NaturAquát? Belegondoltok, mennyi idő és munka, hogy van a hűtőben mindig jó hideg üdítő? Feltölteni, és az üres üvegeket mindig összegyűjteni nem kis feladat.

Ezeknek a nőknek a számára a 10–15kg-os ládák emelgetése lassan megszokottá válik. És ha valakiben felmerülne, hogy ők csak „büféznek”, akkor a válaszom az, hogy nem. Ebédnél és vacsoránál az arra a feladatra kijelölt váltás mindig mosogat. Mosogat, válogat a rossz helyre bedobott kések között, és elviseli a különböző ételek keverékének szagát. De legalább van valamennyire szórakozásuk. A mosogatós brigád egyben DJ is: Munkaidőben nem tilos teljes hangerőn nyomatni a zenét.

Gondolom, nagyon finomnak tartjátok a Nesteát és a Cappy Meggyet, mert ezekből fogy a lehető legtöbb. A leves olcsó, és talán mindenki számára finom, de aki az elkészítésében tevékenykedik, annak csak kín és nyűglődés az egész. A tapasztaltabb munkatársak és most idekerült lányok egyaránt jól kijönnek egymással a közös munkában. És a melegszendó! Ha lehetne, akkor talán ki is lehetne vágni az ablakon a melegszendvics-sütőt. Forró, és sok időbe telik elkészíteni.

Szerintem én büfés akarok lenni.

Miholina Márton

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr104633377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása