KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.06. 12:41 KN_2013

A hiányzó láncszem

Címkék: printer zsibi people team nagy dorottya kecskenewsás lederer balázs peopleteam

Bár a főszerkesztőnk épp egy másik szerkesztőség bársonyszékeit koptatja, Kecskeméten kijött a második KecskeNEWSás magazin. Dorka írását a Zsibihiányban működő KecskeNEWSásról a hajtás alatt olvashatjátok.

Harmadik napja, hogy újságunk távkapcsolatot tart fent főszerkesztőjével. Zsibit elszólította a nyüzsgő főváros, mi pedig kecskeméti nyugalommal várjuk visszatértét. Egy irányt adó koponya távolléte jellemzően hibát okozhat a rendszerben. Még szerencse, hogy nálunk egyből kettő másik ugrik a helyébe. Következésképpen az 510-ben akkor lesz témahiány vagy lomha munkatempó, mikor a budaörsi IKEA parkolójában üres hely.

Akkor mégis mik a tünetei egy megcsappant szerkesztőségnek? Elsőként csapatunk leggyengébb láncszeme, a nyomtató szenvedte meg a szerkesztői asztal lélekszámának csökkenését, így Borzas másodállásban printerterapeutává lépett elő. Hála neki, pillanatnyilag harmonikussá vált viharos kapcsolatunk, és megadta magát az 510 primadonnája.

A következő változás a médiaterem zenei arculatának átformálódása volt. Zsibi egyetlen diktatórikus vonása csupán zenei téren mutatkozik meg. Kihasználva távollétét, félretettük az Irie Maffiát, és új stílusokba merültünk alá a klaviatúrák kopogtatása mellett. Ugyan Borzas is meglehetősen könnyen épít ki zenei önkényuralmat, tegnap már inkább hasonlított az Önök kérték televíziós műsorvezetőjéhez.

Most sem maradunk szerkesztői utasítások nélkül. Bár a meteorológiai vihar még nem érte el táborunkat, Zsibi folyamatos emailesővel áraszt el minket, hogy le ne tévedjünk a sárga köves útról. Egy főszerkesztő mindent lát, mindent hall, mindent tud és kommentál, még akkor is, ha csupán elektromos úton kapunk életjeleket irányából. A papucscsattogás, akár a szívverés, kihagy a médiateremben.

Még szerencse, hogy egy szerkesztőségnek semmi köze az anatómiához. Maradt még emberünk a szerkesztői asztal ölelésében. Megjelent az idei év második KecskeNEWSása. Most együtt dajkáljuk apátlan gyermekünket, pár órája világot látott büszkeségünket, hogy aztán, ha visszaérkezett, a főszerkesztő is kezében tarthassa a kisdedet.

Nagy Dorottya

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr224632933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása