KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.05. 17:30 KN_2013

Nyílt levél – A csajok visszavágnak

Címkék: gender szerelem barátság kecskemét lányok fiúk people team kecskenewsás peopleteam rajki rebeka miholina márton

Köztudott, hogy a nők érzelmek, a férfiak pedig észérvek alapján hozzák meg döntéseiket. Nagyon szeretném megcáfolni „egyetlen fiú” szerkesztőtársam állítását, miszerint a nők irányítják a párkapcsolatokat és könnyebben átveszik a hatalmat… Ez abszolút nem igaz!
girlpower.jpeg

Jó esetben egy nő várja a szőke herceget fehér lovon, azt aki tényleg teljes szívéből szereti, és nem hagyja el

Előzmény
De mi váltotta ki a lányok haragját? Marci, a szerkesztőség egyetlen férfi tagja cikket írt. De miről? Itt elolvashatjátok >>>

két nap után. Egy nőnek minden sokkal nehezebb, minden sokkal bonyolultabb. Persze ez is olyan dolog, amit egy férfi sosem fog megérteni. Beismerem, néha tényleg túlbonyolítunk dolgokat. De fiúk! Addig örüljetek, amíg ilyen barátnőtök van. Aki ad magára, aki odafigyel arra, hogy milyen táskához milyen cipőt vesz fel. Egy nő sokkal bizonytalanabb, mint egy férfi, sokkal határozatlanabb. Az más dolog, hogy nem mutatjuk ki. Teljesen máshogy látjuk a helyzetet.

Kedves Marci! Nincsenek női ösztönök újságírás közben. Mi magunkat adjuk, miközben írunk, hiszen ez a lényege. Ez ilyen egyszerű, és a legviccesebb az, hogy te mint „egyetlen fiú” jobban túlbonyolítasz dolgokat. Remélem, a cikked elolvasása után egy-két lánynak te sem fogsz elviselhetetlennek tűnni. Vagy de... Egy nő ezek szerint teljesen más szemszögből látja a dolgokat. Pedig a dolgokat éppen a férfiak irányítják: mi csak befolyásoljuk a döntéseiket bájos tekintélyünkkel és kedvességünkkel.

A férfi egyszerűen elvégzi a matekot, döntést hoz, majd kikapcsol. A női ösztön szociálisan van programozva: törődik a többi emberrel és a másik reakcióival. A nők ezért tépelődnek sokat egy-egy döntésen, mert a következmények között nemcsak számok vannak, hanem emberek és azok érzései. Egy nő sokkal jobban magára veszi a dolgokat, ha azok sértőek, hiszen mindig azon van, hogy mással jót tegyen, máson segítsen. Figyelj oda, hogy mit mondasz egy lánynak/ra!

RR

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr964631072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása