KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.24. 11:33 KN_2013

Egy különc srác feljegyzései

Címkék: vélemény kecskemét újságírás people team kecskenewsás peopleteam egy különc srác feljegyzései kn 2013 szabó dóri

„A modern zabhegyező”

the-perks-of-being-a-wallflower.jpg

A regény irója, Stephen Chbosky, több területen is dolgozik, filmet rendez, forgatókönyvet ír, de a sikert mégis 1999-ben egy könyv megírása hozta. A könyvből néhány hónap alatt több millió példány fogyott, kiadása után fél évvel, már a New York Times bestsellers listáján az első helyen állt. A regényt nemrég filmesítettek meg az író saját forgatókönyve alapján, Emma Watson, Logan Lerman és Ezra Miller főszereplésével.

A történet főszereplője, egyben elbeszélője is Charlie, a tizenöt éves, középiskolás fiú, aki egy nap eldönti, hogy mostantól élete minden fontosabb részletét leírja, és elküldi azt egy ismeretlennek, akit megkér, hogy soha ne próbálja megkeresni őt.

Charlie sosem volt népszerű, mindenhonnan kilógott egy kicsit a különcségével, ezért is örül annak, hogy iskolát vált, és reménykedik benne, hogy talál magának új barátokat is, akik befogadják. Az egyik focimeccsen ismerkedik meg Sammel és Patrickkel, a két végzőssel, akik kedvesen fogadják, később pedig elválaszthatatlanok lesznek. Ők mutatják meg Charlie-nak, milyen bulizni, füvezni és még rengeteg dolgot, amit előtte még sohasem próbált, általuk még több barátra tesz szert.

Ez egy tipikusan olyan könyv, amit az ember nem tud letenni, akkor sem, ha alapvetően nem szokott olvasni. Olyan dolgokról ír, ami sok fiatalt érinthet, és ezeket valahogy olyan egyszerűen jegyzi le, mintha tényleg egy fiatal srác küldené a leveleket. Az, hogy leveleket ír, sokkal egyedibb és személyesebb, mintha csak a naplója részleteibe nyerhetnénk betekintést.

Összességében mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el. A film is viszonylag jó, bár az annyira nem nyerte el a tetszésemet, egyedül azzal nem értek egyet, hogy ez lenne a modern Zabhegyező.

Szabó Dóri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr445422713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása