KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.11. 16:03 KN_2013

Viva la musica

Címkék: zene vélemény háttér macsek végh barnabás réti marci

Táborunk legfőbb lemezlovasai idén Réti Marci és Macsek. Idáig nem sokat tudtunk munkájuk hátteréről. Most azonban fény derül arra, hogy miként is választanak zenét az adott alkalomhoz.

556578_415814838470047_76655513_n.jpg

A PT is halad a korral, mivel legfőképpen a táborlakók igényeihez igazodik. A haladás azonban nem mindig előnyös, értem ezt a dubstep, techno stb. zenékre, amik napjaink zenevilágát meghatározzák. Éppen ezért nehéz megtalálni azokat a számokat, amelyek szövegre és minőségre is megfelelnek az elvárásoknak.

Ez a feladat pedig nagyrészt Réti Marcira hárul, aki idén először zenefelelősként igyekszik a legmegfelelőbb számokat választani minden tábori eseményre, elkerülhetetlen azonban, hogy ne legyenek kedvenc előadói, mint például Sinatra, vagy Diana Krall. Az esti programokon tapasztalható kifogástalan zeneválasztás is az ő érdeme. A kerettörténethez való számválasztás talán a legfontosabb feladata, és minél több hozzá illő számot talál, annál jobb, annál bővebb a paletta. Elmondása szerint nagy gonddal ügyel rá, hogy egymás után két nap soha ne játssza le ugyanazt a számot. Mottója (fő a változatosság!) egyelőre megállja a helyét, hiszen a hallott zenék között a pörgősebb, diszkós számoktól a lassúbbakig mindenféle megtalálható, ami Marci mindenevő zenei ízlésének köszönhető.

Talán az egyetlen hely, ahol nem ő csinálja a zenét, az a konyha, ahol Macsek látja el a zenefelelősi teendőket – bár ő inkább vállalásnak, mint feladatnak tekinti. Célja a monoton munka élvezhetőbbé tétele, aminek köszönhetően nagy népszerűségnek örvend a mosogatók körében. Bizonyára sokkal gyorsabban repül az idő mosogatás közben, ha valami jó zenére jár az ember keze, mint például Macsek egyik kedvencére, a Dive in your life-ra. Gyors zene, gyors munka. Ez lehet Macsek és a konyhai beosztottak titka.

És nektek kinek a zenéje tetszik a legjobban?

Végh Barnabás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr34645869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása