KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.09. 17:00 KN_2013

Agility, a kutyák olimpiája

Címkék: programok kecskemét agility people team tábori élet peopleteam krasz márton

Idén először köszönthetjük a PEOPLE TEAM-ben az RKKI kutyakiképző iskolát, akik fáradságot nem kímélve képzik kutyáikat.

0709_agility_1.jpg

Az agility egy kutyás sport, ahol kutyákat tanítanak be az akadályok megoldására. Hogy a kutya betanítható lehessen, szeretnie kell a gazdáját, és főleg a mozgást. A gazdák egy ismeretlen pályát állítanak kutyáik elé, akik gazdáik követésével tudnak rajta végigmenni. Az RKKI csapata minden hétvégén keményen edz, hogy később kutyáikkal versenyeket nyerhessenek. A versenyeken általában 100-200 versenyző indul, akiknek 2 pályát kell teljesíteniük. A pályát az adott körülményekhez és a versenyzők felkészültségéhez igazítva készítik el. A kutyáknak a pálya megismerésére 5 percük van, aztán pontokért teljesíteniük kell azt. Minden jól megoldott pályáért egy adott pontot kapnak, de ha elrontják, vagy időtúllépéssel érnek be a célba, pontokat vonhatnak le tőlük.

Szombat délután 16 óra 30 perckor az itt maradt táborozókat örvendeztették meg egy show-val. Először a Hangár előtt megengedték a kíváncsiskodó gyerekeknek, hogy elvihessék kutyáikat egy körre, és hogy megsimogathassák őket. Utána kutyáikkal trükköket mutattak be: elájulás, hason kúszás. Aki lemaradt róla, az két hét múlva szombaton ugyanebben az időpontban megnézheti az RKKI kutyakiképző akadémia „növendékeit”.

Krasz Márton Emil

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr934638149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andga 2012.07.10. 11:47:31

Nem idomitják, képzik a lutyákat.

KN_2013 2012.07.10. 11:51:21

@andga: bocsánat, javítjuk!
süti beállítások módosítása