KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.11. 20:00 KN_2013

Olyanok vagyunk, mint egy nagy család

Címkék: kecskemét gigor attila ötvös andrás bányai miklós people team peopleteam képrehint színésztábor lakosa alina

Gyakran hallom, hogy a színészet egy külön tábor a PT-n belül, és hogy ők mennyire beképzeltek. Szeretek mindennek magam utánajárni, így nagyon örültem, amikor Zsibi engem kért fel a feladatra, hogy beszélgessek a színészekkel. Beigazolódott a sejtésem, hogy a sztereotípiáknak nincs semmi alapjuk.

szinesz1.jpg

A beszélgetést kedd este ejtettük meg, és nagyon meglepett (jó értelemben), hogy szinte az egész társulat eljött, és milyen közlékenyek voltak. Jelenleg 18-an rezdülnek minden pillanatban együtt, a legtöbbjük 3 éve jár minden évben színészetre, bár ez irányú ambíciója csak a társaság negyedének van. Az első, ami feltűnt velük kapcsolatban, hogy mennyire összetartanak. Szinte mindent együtt csinálnak, és itt nem csak a napi 7 óra próbáról van szó; a szabadidőt és az étkezéseket is egy társaságban töltik, ahol elképzelhetetlen a klikkesedés.

A legtöbb ember a színészekben csak azt látja, hogy 10-ig alszanak, nem vesznek részt a programokon, esetleg – ha érdeklődők –, hogy jó darabot csinálnak. De elég csak ránézni a szereplők nyúzott arcára, hogy lássuk, mennyi munka is van egy ilyen előadás mögött. Amikor a szenvedélyükről kérdezem őket, egyből felélénkülnek, egymás szavába vágnak, és lelkesen mesélik, mennyire élvezik még ezt a kimerítő hajszát is. Elismerik, hogy vannak mélypontok is, de a tanáraik (Gigor Attila, Bányai Miklós és Ötvös András), akik partnerként kezelik őket, annyira inspirálóak, hogy túllendítik őket. Bár nagy valószínűséggel a táborozók nem hallottak róla, Andris a POSZT-on 2010-ben elnyerte a legrangosabb, 30 éven aluli színészeknek szánt díjat; ahogy a színészek is mondják: megtiszteltetés vele dolgozni.

szinesz2.jpg

Megemlítem nekik, hogy az átlagos PT-s mit gondol róluk, és olyan választ kapok, hogy leesik az állam: „Nem haragudhatunk rájuk, ők a közönség”. Azért elismerik: nem esik jól nekik, főleg, ha anélkül ítélik el őket, hogy akár egy szót is beszéltek volna velük.

Arra a kérdésre, hogy izgulnak-e már az előadás miatt, a válasz természetesen nem, de ez végül is érthető: ha ennyire imádnak játszani, már nincs idő a lámpalázra.

Lakosa Alina

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr324646075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása